Pszichodráma csoportterápia

“A világnak szüksége van a képzelőerődre, a tehetségedre, bármi legyen is az, egyszerűen a munkádra és segítségedre, a szeretetedre és az együttérzésedre, a dalodra és a fényedre.” Moreno J. L. (Who shall survive?)

  A pszichodráma módszerről

A pszichodráma egy önismereti és terápiás csoportmódszer, amely segítségével jobban ráláthatunk belső lelki életünkre, külső kapcsolatainkra, azáltal hogy a külső térben, „a színpadon” megjelenítjük őket. A számunkra fontos élményekbe való belépéssel más szemszögből, új ismeretekkel gazdagodhatunk, új megoldásokat próbálhatunk ki, miközben nem maradunk egyedül, hanem a csoport segítő erejére és tudására is támaszkodhatunk. A pszichodráma hatékony eszköz, amely segít egyrészt aktivizálni a személyt, másrészt új viselkedési és érzelmi mintázatok kialakulását teszi lehetővé. A terápiás foglalkozások folyamat jellegűek, nem egyik pillanatról a másikra hatnak (épp úgy, ahogy a nehéz szokásaink, érzelmeink sem egyik pillanatról a másikra alakulnak ki), ezért elköteleződést és odafigyelést igényel a benne résztvevőktől, mind a terápiás munka, mind a csoport felé.

Jelenleg nem indítok új csoportot. Induló önismereti és pszichoterápiás csoportokról az Egyesület honlapján tud tájékozódni, a módszerről pedig az Egyesület oldala mellett a Moreno Centrum honlapján.

Korábbi pszichodráma csoportok:

2016. szeptember és 2017. november között 130 órás pszichodráma pszichoterápiás csoport, Mihocsa Ildikó klinikai szakpszichológussal, pszichoterapeutával.

2019. szeptember és 2021. október között 150 órás pszichodráma önismereti csoport, Dr. Ónody Sarolta kiképző pszichodráma pszichoterapeutával és szupervízorral.

Kinek ajánljuk?

Pszichodráma pszichoterápiás csoportunkba olyan személyek jelentkezését várjuk, akik különböző szorongásos panaszokkal küzdenek vagy tartósan szomorúnak érzik magukat, esetleg indulataik és érzelmeik szabályozása okoz nehézséget önmaguk vagy családi, munkahelyi környezetük számára.

A csoport keretei

A pszichoterápiás csoport 2016. őszén indult. A csoportülések kéthetente szerdánként 17:30 és 21:15 között tartjuk az Oktogonon. A csoporthoz csatlakozni legközelebb 2017. szeptemberben lehet a szabad helyek függvényében. Csoportlétszám legfeljebb 10 fő. A csoport folyamatosan működik, a résztvevőkkel egyénileg szerződünk, hogy mennyi ideig vesznek részt a csoport munkájában.

A csoporthoz csatlakozást mindig megelőzi egy első interjú az új jelentkezővel. Az első interjúra Mihocsa Ildikónál a 30-291-74-26-os számon, mihocsa@hotmail.com e-mailcímen vagy Boross Viktornál a 70-203-31-67-es számon, borossv@gmail.com e-mailcímen tud bejelentkezni.

Csoportvezetők: Mihocsa Ildikó                                                                                                       Boross Viktor klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta                                            klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta

Hozzászólások lezárva.