Mi történik az első alkalommal?

Az első találkozás során az Ön aktuális panaszainak a részletes áttekintése történik. A találkozás során többek között a panaszok kialakulásának a története, a panaszokkal kapcsolatos saját gondolatok és érzések, a korábbi kezelések eredménye kap nagyobb hangsúlyt. Fontos, hogy az első találkozásra hozza magával a korábbi szomatikus és pszichiátriai vagy pszichoterápiás kezelések dokumentációját, amennyiben rendelkezik ilyennel.

Az első találkozás végén visszajelzést kap a panaszai jellegéről. Ezt követően három út lehetséges:

  1. Pszichés zavar nem áll fenn Önnél a klinikai első interjú alapján, önismereti munka javasolt. További részletekért kattintson az Önismeret menüre.
  2. Pszichés zavar áll fenn Önnél, ami nem komplex, ezért egy alkalommal felmérhető volt. Az első találkozás végén javaslok egy pszichoterápiás tervet, amely többek között tartalmazza, hogy a problémájára milyen típusú terápia javasolt, az várhatóan mennyi ideig fog tartani.
  3. Pszichés zavar áll fenn Önnél , azonban egy beszélgetés alapján nem lehetett pontos diagnózist felállítani. A panaszok súlyosságától és összetettségétől függően az első interjút egy vagy kettő további ülés követheti, amelyek között betegségspecifikus kérdőívek, személyiség-kérdőívek felvétele is indokolt lehet, a pontos diagnózis felállítása érdekében. A diagnosztikai fázis lezárulását követően a klinikai interjúk és kérdőívek, személyiségvizsgálatok alapján részletes visszajelzést adok Önnek, és javaslok egy pszichoterápiás tervet, amely többek között tartalmazza, hogy a problémájára milyen típusú terápia javasolt, az várhatóan mennyi ideig fog tartani. Amennyiben a diagnosztikai fázis alapján az állapota indokolja, a pszichoterápia mellett farmakoterápiát fogok javasolni, amit pszichiáter szakorvos tud Önnek biztosítani.

Amennyiben további kérdése van, a Kapcsolat menüpont alatt tud levelet küldeni.

.

szerző: Boross Viktor

Hozzászólások lezárva.